Chanting og meditationsoplevelse

Slut dig til os for vores spirituelle praksis

Kunne du tænke dig at lære meditation med en erfaren munk? 
I Ananda Gaorii har vi vores daglige rutine, som inkluderer morgenyoga med sang og meditation to gange om dagen.
Du er meget velkommen til at deltage i vores morgen- og/eller aftentræning. 
Hvis du kommer for første gang, vil du blive introduceret til disse praksisser af en af de fastboende munke i Ananda Gaorii og modtage en individuel lektion, hvis du ønsker det. 

 

Chanting (KIIRTAN)

Kiirtan er chanting af et mantra højt og det kombinerer kraften fra mantra og mudra-baseret dans. Mantra vækker og udvider vores bevidsthed og indprenter følelsen af lyksalighed og forbereder sindet til meditation, mens mudra åbner hjertet, beroliger sindet og bringer en følelse af lethedog glæde. Tilføjelse af musik og melodi hjælper med at holde sind og krop synkroniseret, giver et smil på læben og hjælper i høj grad med koncentrationen. 

Det kan gøres hvor som helst, når som helst, men det bedste tidspunkt er lige før meditation.

Mantraet brugt til kiirtan er:

Bábá Nám Kevalam

(Kærlighed er alt der ER)


Tjek vores Kiirtans i Ananda Gaorii's Youtube Channel

 

 

 

Meditation

Den meditation, vi praktiserer, er baseret på princippet: "Som du tænker, så bliver du". Vi lærer at træde væk fra vores lille selv, vores hverdagsverden og alt, hvad der begrænser os. Vi fokuserer derefter på vores store selv, universelle kærlighed og den underliggende bevidsthed, der "holder pladsen" til alt, hvad der eksisterer. Med regelmæssig praksis begynder vores identitetsfølelse gradvist at skifte fra begrænset til grænseløs, fra ophidset til rolig og fra adskilt til helhed.

Vores seniormunk vil introducere dig til kiirtan, lalita marmika og meditation.

 

 

 

 

 

Laliita Marmika dans

Lalita Ma'rmika Dans af 7000 år

Parvati, Shivas kone, opfandt Lalita Marmika, som betyder: 'den indre ånds stemme’. Dansen, der bruges til kiirtan, er Laita Marmika. Det repræsenterer den åndelige aspirants indre stemme. Det vigtigste i denne dans er udtrykket gennem 'mudra' (gest). Det repræsenterer, at nu nyder vi lyksaligheden, vi er i godt humør.

 

 

 

SPIRITUELLE DANSE - KAOSHIKII OG TANDAVA

Navnet Kaoshikii kommer fra sanskritordet kosa, hvilket betyder "lag af sind". Kaoshikii udvikler de mere subtile lag af sindet og dyrker følelsen af mystik - bestræbelsen på at etablere en forbindelse mellem det endelige og det uendelige - i ens bevidsthed. Det indgyder selvtillid og tilskynder til selvudfoldelse. Det er en total kropsøvelse og en medicin i sig selv. Det forlænger levetiden, holder kroppen ungdommelig, styrker benleddene, øger fleksibiliteten og udholdenheden, forebygger og helbreder sygdomme (inklusive mange typer leversygdomme) og lindrer smerterne ved menstruation og fødsel, hvilket muliggør nem fødsel. Selvom kaoshikii er for både kvinder og mænd, er det især gavnligt for kvinder.

Fordele ved Kaoshikii

1. Den træner alle kirtler og lemmer fra top til fod.
2. Det øger levetiden.
3. Det giver nem levering.
4. Rygsøjlen bliver fleksibel.
5. Gigt i rygsøjlen, nakken, taljen og andre led vil blive fjernet.
6. Gigt i rygsøjlen, nakken, hænderne og taljen vil gå tabt.
7. Sindet bliver stærkt og skarpt.
8. Uregelmæssigheder i menstruation vil blive helbredt.
9. Kirtelsekretion vil blive reguleret.
10. Problemer i blæren og urinrøret vil blive helbredt.
11. Det giver kontrol over lemmerne.
12. Det tilføjer charme og glans til ansigtet og huden.
13. Det fjerner rynker.
14. Det fjerner sløvhed.
15. Det helbreder søvnløshed.
16. Det helbreder hysteri.
17. Frygtkomplekser vil blive fjernet.
18. Håbløshed vil gå tabt.
19. Det hjælper med selvudfoldelse og udvikler ens potentiale.
20. Spinal smerter, pæle, brok, hydrocele hos mænd, nervøs smerte, nervøs funktionsnedsættelse vil blive helbredt.
21. Det helbreder nyre- og galdeblæreproblemer, maveproblemer, dyspepsi, surhedsgrad, dysenteri, syfilis, gonoré, fedme, tyndhed og leversygdomme.
22. Det øger kapaciteten til at arbejde indtil 75-80 års alderen.

Tandava blev introduceret af den store yogi, Shiva. Tandava kommer fra ordet tandu, som betyder "at hoppe". Det er en energisk dans for mænd med fysisk-psykospirituelle fordele. Kvinder bør ikke gøre det, fordi det ikke er fysisk egnet til dem og stimulerer mandlige hormoner, f.eks. relateret til vækst af ansigtshår. Tandava kombinerer de subtile aspekter af spiritualitet og vitalitet. Mod, frygtløshed og viljestyrke er dens fordele. Tandava træner også hjernen fysisk og forbedrer hukommelsen. Danseren holder en kniv eller fakkel i højre hånd, der symboliserer livets og godhedens kræfter, og et kranium eller en slange i venstre hånd, der symboliserer dødens og mørkets kræfter. Øvelsen symboliserer kampen mellem de to kræfter på liv og død.

Tandava giver en følelse af smuk klarhed og indre fred. Ved at omdanne negative vibrationer hjælper det med at overvinde de værste indre fjender – frygt og død. Tandava styrker anahata cakra (det fjerde chakra/psykiske center i den menneskelige krop og sind) og giver energi til alle kropssystemer, hvilket giver sundhed og lang levetid. Kollektiv tandava er meget spændende!

 

 

GRATIS ONLINE KURSUS

 

Hvis du ikke er i stand til at slutte dig til os personligt i Ananda Gaorii, men stadig er interesseret i at deltage i et gratis online meditationskursus, kan du besøge dette link og starte kurset når som helst. 

Alle oplysningerne ovenfor vil blive forklaret mere detaljeret med adgang til 10 videolektioner, hjemmeopgaver, artikler, tests.

GRATIS ONLINE KURSUS

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

INSTRUKTØR:
Dada Sadananda – yoga- og meditationslærer med 22 års personlig praksis.

Gratis

Donation er velkommen

Hvornår?

Hver dag, men forudbestilling er nødvendig for at planlægge introduktionen til meditation

ANDRE BESØGSMULIGHEDER:

Er du nysgerrig på vores samfund, og vil du gerne komme på et kort besøg? 
Du er meget velkommen til at være med til en halvdagsoplevelse!

Kunne du tænke dig at tilbringe en hel uge med os?
Kom med til en hel uges oplevelse og bliv klogere på vores projekt, vores daglige aktiviteter og arbejde, samfundslivet og de smukke omgivelser.

Kommende arrangementer

da_DK